Clinica DentAngelo

Mituri populare despre implanturile dentare

Articol publicat în data de: oct. 20, 2017

Mituri populare despre implanturile dentare: Mitul conform caruia implanturile dentare sunt respinse de organism sau mitul ca implanturile sunt dureroase si invazive sunt doar cateva din miturile care circula pe acest subiect.

Mitul conform caruia implanturile dentare sunt respinse de organism frecvent

Acest mit este contrazis de studiile de specialitate care demonstrează că cca. 95% dintre implanturile unidentare înregistrează o rată de succes.

Implanturile sunt realizate din titan. Acest material este biocompatibil şi conceput să asigure osteointegrarea prezentând spire speciale care permit ancorarea mecanică. Problemele care pot apărea, se datorează, în marea majoritate a cazurilor, calităţii insuficiente a osului, afecţiunilor generale de care suferă pacientul, igienei precare sau tehnicii de inserare greşite şi nu efectiv implantului dentar.

Pentru evitarea acestor probleme ce pot apărea se recomandă o planificare amănunţită a etapelor de intervenţie precum şi efectuarea tuturor radiografiilor sau analizelor necesare pentru evaluarea de specialitate.

Aşadar, în realitate procentul de pacienţi în cazul cărora implanturile dentare nu sunt acceptate de organism este foarte redus.

Ca şi concluzie, implanturile dentare nu sunt “respinse” de organism pur şi simplu aşa cum este exprimat adesea. Problemele rezultate după o astfel de intervenţie pot apărea datorită igienei, afecţiunilor asociate sau a unei tehnici incorecte de inserare a implantului.

 

Mitul conform căruia implanturile dentare sunt dureroase şi invazive

Conform studiilor, majoritatea pcienţilor chestionaţi la sfârşitul intervenţiei descriu inserarea unui implant dentar ca fiind o experienţă mult mai confortabilă decât ar fi crezut. Inserarea unui implant este foart uşor suportată mai ales comparând cu o extracţie dentară. Această acţiune poate fi chiar mai puţin invazivă decât “slefuirea” dintilor si extirparea nervilor.

Singurul disconfort care poate apărea după intervenţia de acest gen poate fi uşor controlat cu anti-inflamatoare uzuale precum Nurofen sau aulin.

Aşadar, în realitate, intervenţia de implant este minim invazivă şi nedureroasă

Iar ca şi concluzie, putem sublinia că tehnica modernă de inserare a unui implant dentar presupune o acţiune minim invazivă şi deloc dureroasă.

clinica ortodontie bucuresti chiajna

Mitul conform căruia implanturile dentare sunt scumpe

Analiza cost beneficiu trebuie făcută mult mai amplu. În acest sens, menţionăm că implanturile dentare au durata de viaţă cea mai lungă comparativ cu orice altă lucrare pe dinţii naturali sau pe protezele mobile. Din această optică, putem observa că implantul dentar reprezintă o investiţie eficientă pentru pacientul care solicită aceste servicii.

Aşadar, în realitate implanturile dentare pot părea foarte costisitoare dacă analizăm preţul pe termen scurt însă pe termen lung acestea oferă o soluţie sigură şi avantajoasă financiar comparativ cu alte soluţii de tratare.

Ca şi concluzie, implanturile pot fi cea mai bună investiţie financiară pe termen lung însă condiţia este să fie corect inserate şi iegnizate.

 Mitul conform căruia implanturile dentare nu se efectuează la persoanele în vârstă

Conform studiilor efectuate în domeniu, vârsta nu are un impact decisiv asupra rezultatelor unui implant dentar. Chiar mai mult decât atât, este demonstrat că o persoană de peste 60 de ani cu o stare generală bună şi cu o igienă orală riguroasă riguroasa poate înregistra o rata de succes pentru implanturile dentare similara cu persoanele tinere. Trebuie insa avut in vedere faptul ca la persoanele in varsta compozitia osului si structura colagenului sunt diferite ceea ce poate duce la timpi de vindecare mai lungi.

Asadar, mituri populare despre implanturile dentare, implanturile dentare sunt sigure atât pentru persoanele tinere cât şi pentru cele mai în vârstă pentru persoanele in varsta insa la cele din urmă se înregistrează un timp de vindecare mai lung.

tehnica cu implanturi dentare

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *